Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Παράταξη "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ": Οι Κομοτηναίοι είναι ...γιδοπρόβατα!


Αναδημοσιεύουμε από το blog "ΕΔΩ ΚΟΜΟΤΗΝΗ" ένα κείμενο το οποίο μας ενδιαφέρει, σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές που έρχονται...

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΕΝΟΨΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ: «ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ» ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΙ, ΠΡΟΒΑΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ! ΕΞΑΙΣΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απώλεσε προ πολλού το προνόμιο να τον αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία στα σοβαρά. Υποθέτουμε ότι ακόμα και ο δύσμοιρος  αρχαίος θρακιώτης Σπάρτακος, αν ήξερε με ποιο τρόπο εκμεταλλεύονται το όνομά του, θα τους είχε μηνύσει για προσβολή μνήμης νεκρού!

Η αλήθεια είναι ότι τα γραπτά μελών του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, όπως στον Αντιφωνητή, στο Σπάρτακο ή αλλού, παραπέμπουν σε ένα κακέκτυπο ακροδεξιό γκρουπούσκ(ο)υλο, και πάντως όχι παράταξης, συνδεδεμένης ιδεολογικά με  το Άρδην του Γ. Καραμπελιά.

Η δημόσια εικόνα του συγκροτείται από λόγια του αέρα, από υπερφίαλη επιχειρηματολογία του καναπέ, από κλεμμένες ιδέες (θα γράψουμε και για αυτές), fake news, θεωρίες συνωμοσίας, αλλά και από ακραία ρητορική.


Αφού εδώ και χρόνια έδιωξαν κλωτσηδόν το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, κατατρόπωσαν τον Ερντογάν, ξεσκέπασαν τον διεθνή σιωνισμό, διατύπωσαν την άποψη ότι η κλιματική αλλαγή είναι μεγάλο ψέμα (Αντιφωνητής, φ. 288), υπερασπίστηκαν το αποξηλωθέν κλιμάκιο της ΕΥΠ Κομοτηνής (20.6.2018 και 5.12.2018) (γιατί άραγε, τι τους ένοιαζε αυτούς τους …ανεξάρτητους από κόμματα και μυστικούς μηχανισμούς  και πού ήξεραν τα εσωτερικά της ΕΥΠ, είχαν μήπως προσωπικές γνωριμίες ή «κοινωνικές» σχέσεις μαζί τους;), έλυσαν όλα τα προβλήματα της πόλης, εξαφάνισαν με ηρωισμό όλα τα δύσμοιρα αδέσποτα από προσώπου γης, πλέον δεν ήξεραν τι άλλο να κάνουν για να σώσουν τη Θράκη. Και εκεί που όλα φαινόταν μαύρα και αναζητούνταν εναγωνίως υποδευτερεύοντα θέματα για χορηγούμενες διαφημίσεις στο φέις μπουκ, έγινε το θαύμα. Ήρθε το Μακεδονικό, ως μάννα εξ ουρανού! Έτσι, γίναμε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου εκμετάλλευσης του μεγάλου μας εθνικού θέματος από τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ.

Μετά τον Ερντογάν κατατρόπωσαν και τον  Ζάεφ, προκειμένου να κινήσουν τα νήματα ευαισθησίας  Κομοτηναίων, ώστε να τους ψηφίσουν και να αποφύγουν μια ταπεινωτική συντριβή στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
                
 Οι «κοινωνικές» σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και διάφορους ακροδεξιούς ηγετίσκους, όπως έχουμε αναδείξει σε παλιότερα άρθρα μας,  δεν κρύβονται.

Συγκριτική προσέγγιση στο δημόσιο λόγο του Σπάρτακου και της Χρυσής Αυγής:

Ολόκληρο το άρθρο:

https://edokomotini.blogspot.com/2019/02/blog-post.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε με γνώση, υπευθυνότητα και ωριμότητα. Οχι προβοκάτσιες, όχι παραπληροφόρηση, όχι τρολιές. Παίζουμε πάντα υπεύθυνα. Οι λέξεις έχουν δύναμη για να αποκαλύψουν ή για να πληγώσουν. Προτιμήστε το πρώτο χωρίς να κάνετε το δεύτερο. Ευχαριστούμε.