Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Ο ιμάμης Γκιουλέν "ζει και βασιλεύει" στην ελληνική Θράκη!!!


Νομίζετε πως ο Τσίπρας πήγε στον Ερντογάν για να συζητήσει ...τις διμερείς σχέσεις ή μήπως πήγε για να συζητήσουν και οι δύο τους την συνεργασία τους για τις εκλογές που θα έχουμε και στις δύο χώρες;

Και παρόλο που το καθεστώς Ερντογάν είναι δυνατό στην Τουρκία, στην Θράκη υπάρχουν μικροπροβλήματα καθώς η μειονότητα ορισμένες φορές "αυτονομείται", κυρίως λόγω επιλογές των εδώ μειονοτικών πολιτικών προσώπων.

Εκλογές στην Θράκη χωρίς Γκιουλέν γίνονται;;

Δεν γίνονται!!



Εκλογές πλησιάζουν και στις δύο όχθες του Αιγαίου και τα σενάρια στην Θράκη ξεκίνησαν και πάλι να διακινούνται. Ενα από αυτά μιλά για τον γνωστό πρώην πρόξενο Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίτς ο οποίος σήμερα είναι διωκόμενος από το καθεστώς Ερντογάν ως "γκιουλενιστής" και τους πολιτικούς της μειονότητας που ο ίδιος στήριξε ως επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στην Θράκη.

Ο γνωστός πρώην πρόξενος Σαρνίτς αν και διακριτικός σε σχέση με προκατόχους του ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στον τομέα της "κοινωνικής δικτύωσης". Και δεν εννοούμε μόνο στις ιστοσελίδες αλλά κυρίως εκτός διαδικτύου.

Ετσι μόλις ανέλαβε ξεκίνησε εκστρατεία οργάνωσης της μειονότητας σε επίπεδο Θράκης και εκτός από αυτήν. Τα κυριότερα έργα και πρόσωπα τα οποία ανέδειξε και τα οποία κυριαρχούν ακόμη στην μειονότητα ήταν τα εξής:


1. Σιμπέλ Μουσταφάογλου και "Πρώτο Βήμα για την Ισότητα"

Η πιο ευνοημένη γυναίκα πολιτικός της Θράκης, ευνοημένη από Ελληνες και Τούρκους είναι σίγουρα η Σιμπέλ Μουσταφάογλου. Ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και κατέληξε στην πολιτική αγκαλιά του γνωστού για τις ρατσιστικές και φιλοναζιστικές του δηλώσεις ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε όπου μαζί οι δυο τους, με την παρότρυνση του τότε προξένου Σαρνίτς δημιούργησαν "τουρκικό συνδυασμό" για να διεκδικήσουν τον Δήμο Κομοτηνής το 2010.


Τελικά μετά από πολλά ξενύχτια οι τρεις τους και αμέτρητες επισκέψεις σε μειονοτικούς μαχαλάδες του Δήμου Κομοτηνής ο "τουρκικός συνδυασμός" πήγε άπατος. Ομως η "σπορά" έγινε και "φύτρωσε" στις επόμενες εκλογές του 2014 όταν τα εκλεκτά παιδιά του Μέτε βρήκαν φιλόξενη πολιτική στέγη στον συνδυασμό του επίσης καταγγελλόμενου ως "φιλοχρυσαυγίτη", απερχόμενου δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη όπου και απέκτησαν κορυφαία αξιώματα. Η συνταγή τελικά πέτυχε.


---


2. Αχμέτ Χατζηοσμάν

Ο επικοινωνιακός, γλυκομίλητος και πολυπράγμων πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ροδόπη ο οποίος στα χρόνια του Μουσταφά Σαρνίτς, πολύ λένε χάρη στις παρεμβάσεις του ιδίου, κατάφερε να καπελώσει στον χώρο της μειονότητας ακόμη και τον ίδιο τον Αχμέτ Μέτε!


Ο Χατζηοσμάν εκλεγόταν με τρομακτικά μεγάλο αριθμό ψήφων στην Ροδόπη, αποτέλεσμα της "γραμμής" που χάρασε το προξενείο στον χώρο της μειονότητας λένε οι "κακές γλώσσες" και ακόμη και σήμερα είναι εν δυνάμει απειλή για όλους τους υπόλοιπους μειονοτικούς πολιτικούς που προσέχουν να τα έχουν πάντα καλά μαζί του. Φημολογείται πως τα τελευταία χρόνια που δεν συμμετέχει πολιτικά στον χώρο της μειονότητας, εκλογικά στηρίζει τον υποψήφιο του Σύριζα Αϊχάν Καραγιουσούφ ο οποίος και εκλέγεται από τις ίδιες περιοχές που εκλεγόταν και τότε ο Χατζηοσμάν.

---


3. Μειονοτικοί σύλλογοι, ορεινή Ροδόπη και Εβρος και Δήμος Αρριανών

Ιδιαίτερη άνθηση παρουσίασαν κατά τα χρόνια του "γκιουλενιστή" Μουσταφά Σαρνίτς και οι διάφοροι "πολιτιστικοί" μειονοτικοί σύλλογοι οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν, διοργάνωσαν δημόσιες εκδηλώσεις, δώρισαν χιλιάδες ευρώ σε υποδομές του ελληνικού κράτους που πολλές φορές έγιναν δεκτές και εν τέλει όλη αυτή η κινητικότητα είχε ως αποτέλεσμα η μειονότητα της Θράκης, τιτλοφορούμενη ως "Τουρκική" να λαμβάνεται υπόψη από όλα τα φορά της Ευρώπης.

Τα ίδια και στις ορεινές περιοχές της Ροδόπης και του Εβρου όπου σε κάθε χωριό, συνοικισμό και γειτονιά το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής με τους δικούς του ιμάμηδες αλλά πολλές φορές και με την παρουσία του ίδιου του Μουσταφά Σαρνίτς όχι μόνο οργανώθηκε σε περιοχές που μέχρι πριν δεν είχε πατήσει πόδι π.χ. Μεγάλο Δέρειο αλλά και επικράτησε στις τοπικές κοινωνίες.

Στον δε Δήμο Αρριανών, χάρη και στον τότε "εκλεκτό" του Μουσταφά Σαρνίτς δήμαρχο οι εκλεκτοί του τουρκικού προξενείου και οι πολιτικές τους επιλογές τα χρόνια εκείνα επικράτησαν οριστικά.

Αμφιβάλει λοιπόν κανείς πως ΟΛΟΣ αυτός ο "εκλογικός μηχανισμός", αν και κατηγορήθηκε από το καθεστώς Ερντογάν ως "γκουλενικός" δεν θα χρησιμοποιηθεί από την πλευρά της Τουρκίας ως μέσο πίεσης στον Αλέξη Τσίπρα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε με γνώση, υπευθυνότητα και ωριμότητα. Οχι προβοκάτσιες, όχι παραπληροφόρηση, όχι τρολιές. Παίζουμε πάντα υπεύθυνα. Οι λέξεις έχουν δύναμη για να αποκαλύψουν ή για να πληγώσουν. Προτιμήστε το πρώτο χωρίς να κάνετε το δεύτερο. Ευχαριστούμε.