Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών ο Απόστολος Ιωάννου


Εργατικός, δημοφιλής και πάντα παρών στα προβλήματα του τόπου του ο Τόλης Ιωάννου αυτή την φορά θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών.

Το ανακοίνωσε...
...στο ραδιόφωνο του Χρόνου:

Γιατί ο Απόστολος Ιωάννου αποφάσισε να κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος

https://www.xronos.gr/politiki/giati-o-apostolos-ioannoy-apofasise-na-katelthei-ypopsifios-dimarhos

Με παρελθόν είκοσι ετών στην αυτοδιοίκηση, κρίνει ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να διεκδικήσει δημαρχιακό θώκο. Και το κάνει με αξιώσεις στον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών ο Απόστολος Ιωάννου. Στην αυτοδιοίκηση τον γνωρίσαμε ως πρόεδρο τοπικού συμβουλίου, ως δημοτικό σύμβουλο και τελευταία ως αντιδήμαρχος Οικονομικών. Για την απόφασή του να κατέλθει ως επικεφαλής συνδυασμού ο ίδιος φιλοξενούμενος στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm είπε "θεωρώ ότι η εμπειρία και οι γνώσεις που απέκτησα είναι μια παρακαταθήκη για την απόφαση που πήρα να διεκδικήσω τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών στις επόμενες δημοτικές εκλογές". Για όσα, κατά την άποψή του, έπρεπε να έχουν γίνει στον Δήμο, προτεραιότητες που τέθηκαν από την απερχόμενη διοίκηση, αλλά δεν υλοποιήθηκαν, για σοβαρά θέματα της καθημερινότητας που δεν επιλύθηκαν, για την ανάπτυξη και προοπτική του Δήμου, για όλα τα παραπάνω, θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Η ύδρευση, η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός. Μπορεί όλα αυτά για κάποιους Δήμους να είναι αυτονόητα "για τον Δήμο μας είναι το ζητούμενο", λέει ο υποψήφιος δήμαρχος και προσθέτει "πολλοί οικισμοί έχουν πρόβλημα επάρκειας νερού τους καλοκαιρινούς μήνες. Πολλοί οικισμοί έχουν τα εσωτερικά τους δίκτυα σε πολύ κακή κατάσταση και ως ένα σημείο είναι ακατάλληλα να χρησιμοποιούνται για το πόσιμο νερό. Δρόμοι αγροτικοί, που είναι βασικές υποδομές και θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση σε έναν αγροτικό Δήμο, αυτή την στιγμή είναι σε πολύ κακή κατάσταση και πολλοί από αυτούς είναι κατεστραμμένοι. Θέματα που θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί και δυστυχώς χρονίζουν. Είναι από τα θέματα που θα πρέπει να επιλύσουμε αν ο κόσμος μας δώσει την δυνατότητα".

Ο κος Ιωάννου εκφράζει την πεποίθηση πως "ο κόσμος δεν έχει πολλές απαιτήσεις στον Δήμο μας. Ο κόσμος θέλει το αυτονόητο, να μπορεί να έχει καλύτερη την καθημερινότητά του. Εφόσον λυθούν αυτά, παράλληλα θα μπορούσαμε να βάλουμε μεγαλύτερους στόχους". Σε δύο βασικούς άξονες "πατάνε" αυτοί οι στόχοι, σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο "βασικοί πυλώνες είναι η πρωτογενής παραγωγή και ο τουρισμός. Θεωρώ ότι ο Δήμος μας είναι αγροτικός. Σημαντικά προϊόντα του τόπου μας όπως είναι το λάδι, παραδοσιακά προϊόντα όπως είναι το σκόρδο της Ξυλαγανής, θα πρέπει να τα αναδείξουμε. Επίσης το λάδι της Μαρώνειας πρέπει να διατεθεί στις αγορές, δίνοντάς του μια προστιθέμενη αξία. 

Ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει, σε συνεργασία με τον συνεταιρισμό, και να προχωρήσει σε μια καλύτερη διαχείριση και διάθεση του ελαιολάδου της περιοχής. Ένα εξαιρετικό και ποιοτικότατο λάδι δεν μπορεί αυτή την στιγμή να βρει την θέση που του ταιριάζει στις αγορές". Αναφορικά με τον τουρισμό ο κος Ιωάννου λέει "οι παραλίες μας που εκτείνονται σε 18 χιλιόμετρα παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Δεν υπάρχουν οι υποδομές που χρειάζονται, δεν υπάρχουν ξαπλώστρες, δεν υπάρχει η απαιτούμενη καθαριότητα. Θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για να είναι πιο προσιτές αλλά να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε και περισσότερους.  Σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να υπάρχει και η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Θα μπορούσε ο Δήμος να δημιουργήσει κάποιες υποδομές, αλλά την πρωτοβουλία θα έπρεπε να την πάρουν κάποιοι ιδιώτες έχοντας ως υποστήριξη και τις υποδομές του Δήμου".

Αναγνωρίζει τις διαφορετικές ανάγκες των περιοχών που συνθέτουν τον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών, όπως και την ανάγκη για ισόρροπη ανάπτυξη. "Ο παλιός Δήμος Σαπών είχε άλλες προτεραιότητες, είχε άλλα προβλήματα, είχε θέματα και οικονομικής φύσεως, είχε χαμηλότερο οικονομικό επίπεδο. Ο Δήμος Μαρώνειας που ενώθηκε με τον Δήμο Σαπών, είχε καλύτερα οικονομικά και είχε λύσει βασικότερες ανάγκες του. Αντίθετα ο Δήμος Σαπών είχε προβλήματα και με τις υποδομές του. Θεωρώ ότι με μια προσπάθεια ισόρροπη και στις δύο περιοχές θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε και να δώσουμε μια αναπτυξιακή πορεία", είπε αναλυτικότερα ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αυτό το διάστημα προχωράει στην συγκρότηση του ολοκληρωμένου συνδυασμού με ανθρώπους που "έχουν αγάπη για τον τόπο τους και διάθεση για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Υπάρχουν άνθρωποι που μας πλησιάζουν, συζητάμε, εντάσσονται στην προσπάθεια και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι, μετά από καιρό, ένας πολύ καλός συνδυασμός με τα χαρακτηριστικά που σας είπα και με προοπτική να κατέβει και να κερδίσει τις εκλογές του Μαΐου". 

Ο Απόστολος Ιωάννου εκτιμά ότι στις αρχές Δεκεμβρίου θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τον συνδυασμό και αναγνωρίζει ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος, απέναντι σε αξιόλογους πολιτικούς αντιπάλους. "Κάνοντας όμως έναν τίμιο και καθαρό αγώνα θα μπορέσει να εισπράξει ο καθένας αυτό που δικαιούται και αυτό που θα του δώσει ο κόσμος", λέει καταληκτικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε με γνώση, υπευθυνότητα και ωριμότητα. Οχι προβοκάτσιες, όχι παραπληροφόρηση, όχι τρολιές. Παίζουμε πάντα υπεύθυνα. Οι λέξεις έχουν δύναμη για να αποκαλύψουν ή για να πληγώσουν. Προτιμήστε το πρώτο χωρίς να κάνετε το δεύτερο. Ευχαριστούμε.