Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Ο Μέτιος στηρίζει (και στηρίζεται από) Κεφαλίδη αλλά οι Αμερικανοί προωθούν άλλον για την θέση του


Συνεπής προς την υπόσχεση που είχε δώσει 1 χρόνο πριν προς τον Στάθη Κεφαλίδη, ο σημερινός περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ανέλαβε να στηρίξει την (προεκλογική) επαναλειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής.

Ο (κατά πολλούς) ενεργοβόρος και κοστοβόρος "λευκός ελέφαντας" στα βόρεια της πόλης που κατασκευάστηκε με κόστος πολλών (και ευρωπαϊκών) εκατομμυρίων ευρώ, μάλλον χωρίς
μελέτη και σχέδιο για την λειτουργία του και τόσα χρόνια παραμένει ένα κλειστό "μαυσωλείο", μετά από τόσα χρόνια που παρέμεινε κλειστό, ετοιμάζεται και πάλι για να φιλοξενήσει εκδηλώσεις.

Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής κατασκευάστηκε από την Αναπτυξιακή Ροδόπης Α.Ε. του Στάθη Κεφαλίδη σαν ένα προσωπικό στοίχημα. Μόνο που οι κεφαλαιοκράτες που βάζουν ...προσωπικά στοιχήματα με τα λεφτά των άλλων ξέχασαν μία λεπτομέρεια: πως μετά την κατασκευή πανάκριβων "ντουβαριών" ένα Μέγαρο Μουσικής θα έπρεπε να κάνει και κάτι ακόμη: να λειτουργεί!

Τα άλλα δύο Μέγαρα Μουσικής της Ελλάδας, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, λειτουργούν συνεχώς από την στιγμή της κατασκευής τους με πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων (και φυσικά έσοδα από τα εισιτήρια) επί 12 μήνες τον χρόνο ενώ τριγύρω από αυτά έχει στηθεί μία πλήρως ανεπτυγμένη πολιτισμική "βιομηχανία" με παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Στην περίπτωση της Κομοτηνής όμως μείναμε μόνο στα ντουβάρια!

Και αμέσως μετά την κατασκευή των ντουβαριών οι κατασκευαστές του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής ανέλαβαν την λειτουργία και συντήρηση του πανάκριβου κτιρίου και του εξεζητημένου εξοπλισμού του, τις δημόσιες σχέσεις, την διοργάνωση εκδηλώσεων, δηλαδή τα πάντα των πάντων!

Τι από όλα αυτά πήγε καλά; Μάλλον τίποτα καθώς το Μέγαρο έπειτα από λίγο καιρό υπολειτουργίας μία ωραία ημέρα λόγω έλλειψης εσόδων, απλά έβαλε λουκέτο!

Και φτάσαμε στο σήμερα όπου το λεγόμενο και ως Συνεδριακό Κέντρο Κομοτηνής ετοιμάζεται να ξαναλειτουργήσει με αφορμή ...την προεκλογική περίοδο!

Η είδηση πάντως εδώ βρίσκεται αλλού.

Μπορεί λοιπόν ο σημερινός περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος να ανέλαβε την στήριξη του "Μεγάρου" ώστε και αυτός πιθανών να αποκομίσει τα όποια επικοινωνιακά οφέλη, ώστε ταυτόχρονα να αποκομίσει και τα δικά του οφέλη το "αφεντικό" του "Μεγάρου" Στάθης Κεφαλίδης, όμως κάτι εδώ δεν κολλάει.

  • Μέτιος και Στυλιανίδης ξέρουμε πως χωριό δεν κάνουν.
  • Στυλιανίδης και Κεφαλίδης όμως και διαχρονικά και τώρα τελευταία χωριό κάνουν μια χαρά ενώ πριν λίγο καιρό ο πανελλαδικά Νο1 της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ Κεφαλίδης, έκανε μέλος τον ίδιο τον πρώην βουλευτή Στυλιανίδη, με ότι αυτό και αν σημαίνει σε ζητήματα στήριξης του Στυλιανίδη από τον ελληνοαμερικανικό παράγοντα.
  • Δηλαδή Μέτιος στηρίζει Κεφαλίδη και Κεφαλίδης στηρίζει (πολιτικά και όχι μόνο) Στυλιανίδη;
  • Και οι καραμπόλες συνεχίζονται...
  • Είναι γνωστό παρασκηνιακά πως ο Στυλιανίδης δεν είναι και τόσο ένθερμος οπαδός της ιδέας του να επανεκλεγεί ο Χρήστος Μέτιος για περιφερειάρχης ΑΜΘ.
  • Ο Μέτιος όμως στηρίζει ένα "Μέγαρο" στο οποίο ήδη μπήκε και φωτογραφήθηκε μέσα του πρώτος ...ο Στυλιανίδης!
  • Πότε λοιπόν σχεδιάζει να αποκομίσει τα επικοινωνιακά οφέλη ο Μέτιος; Με τις συναυλίες κλασικής μουσικής;
  • Αλλά και το χειρότερο είναι άλλο.
  • Κεφαλίδης και Στυλιανίδης ξεκίνησαν ήδη τις επαφές με τον ελληνοαμερικανικό παράγοντα, ο οποίος όμως δεν στηρίζει τον Μέτιο αλλά άλλον διεκδικητή της θέσης του περιφερειάρχη από γειτονικό νομό!

Ποιος είναι αυτός;

Αν είστε καλά αμερικανάκια και κουνήσετε σημαιάκια θα σας το αποκαλύψουμε συντόμως!

Προς το παρόν...

ΠΑΙΞΕ ΧΡΗΣΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε με γνώση, υπευθυνότητα και ωριμότητα. Οχι προβοκάτσιες, όχι παραπληροφόρηση, όχι τρολιές. Παίζουμε πάντα υπεύθυνα. Οι λέξεις έχουν δύναμη για να αποκαλύψουν ή για να πληγώσουν. Προτιμήστε το πρώτο χωρίς να κάνετε το δεύτερο. Ευχαριστούμε.